Prima   -  Presa   -  Noutăți - Concurs de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională

Concurs de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională

   
10.05.2010   2119 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud invită consiliile raionale, cele locale și primăriile din regiune să aplice în perioada 10 mai - 10 iunie 2010 propuneri de proiecte de dezvoltare regională  pentru finanțare din mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, care în 2010 constituie circa 135 de milioane de lei.

Sunt eligibile propunerile de proiecte, care vor fi implementate începînd cu anii 2010-2012, ce au impact regional și se încadrează în cele trei priorități stabilite în Strategia de Dezvoltare Regională Sud:

  1. Reabilitarea infrastructurii fizice;
  2. Susținerea dezvoltării sectorului privat, în special în regiunile rurale;
  3. Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice.

Propunerile de proiect de dezvoltare regională pot fi înaintate de către autoritățile publice locale de nivelul I și II și/sau în parteneriat cu alte primării și consilii, precum și în asociere cu organizațiile neguvernamentale.

Aplicanții sunt invitați să depună propunerile de proiecte până joi, 10 iunie ora 15.00 la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud situată în orașul Cimișlia, pe str. Ștefan cel Mare 12, et.1 (în incinta Consiliului Raional).

Detaliile tehnice privind etapele și modalitatea de participare în concurs, lista solicitanților eligibili, a activităților, a costurilor eligibile, precum și modelele formularelor de aplicare sunt prezentate în Instrucțiunea pentru utilizator și formularele anexe care pot fi descărcate de pe pagina web a Ministerului Construcției și Dezvoltării Regionale - www.mcdr.gov.md și pagina web a Agenției de Dezvoltare Regională Sud – www.adrsud.md.
Sesiunile de instruire privind participarea la Concursul de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională se vor organiza după cum urmează:

  1. Luni, 17 mai 2010, ora 10.00

Sesiune de instruire pentru Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II din raionele:

  1. Cimișlia și Basarabeasca, în or. Cimișlia, sala de ședințe a Consiliului Raional.
  2. Căușeni și Ștefan-Vodă, în or. Căușeni, sala de ședințe a Consiliului Raional.
  1. Miercuri, 19 mai 2010, ora 10.00

Sesiune de instruire pentru Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II din raionele:

  1. Cahul și Taraclia, în or. Cahul, sala de ședințe a Consiliului Raional.
  2. Leova și Cantemir, în or. Cantemir, sala de ședințe a Consiliului Raional.

La Sesiunele de instruire pe lîngă  Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II ar fi binevenit să participe și membrii Consiliului Regional de Dezvoltare Sud, responsabili de proiecte din cadrul APL- urilor și reprezentanți ai ONG-urilor.

Pentru orice informații suplimentare referitoare la concursul de selectare a  proiectelor de dezvoltare regională, vă rugăm să contactați:

ADR Sud
MD – 3100, or. Cimișlia,
Bld.. Ștefan cel Mare, 12
Tel./Fax (+373 241) 262 86

e-mail: office@adrsud.md