Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud informează reprezentanții organelor APL și ONG-urile cu procedura de aplicare a proiectelor în domeniul dezvoltării regionale

ADR Sud informează reprezentanții organelor APL și ONG-urile cu procedura de aplicare a proiectelor în domeniul dezvoltării regionale

   
20.05.2010   2105 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a organizat miercuri, 19 mai 2010, ultimele două Sesiuni de instruire privind elaborarea propunerilor de proiect pentru accesarea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională,  pentru potențialii aplicanți din raioanele:

  • Cantemir și Leova, în incinta Casei de Cultură din or. Cantemir;
  • Cahul și Taraclia în incinta Consiliului Raional din or. Cahul

          În total au participat peste 140 de persoane dintre care: Membrii Consiliului Regional de

Dezvoltare Sud,  APL-urile de nivelul I și II și ONG-urile active.

Întrunirea a avut drept obiectiv prezentarea formularelor de aplicare, pentru a putea accesa mijloacele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și corectitudinea îndeplinirii lor, conform Instrucțiunii pentru Utilizatori. Adițional vă informăm că Instrucțiunea pentru Utilizatori poate fi accesată în format electronic pe pagina web a ADR Sud www.adrsud.md  și a Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale www.mcdr.gov.md.

Ședințele de lucru a ADR privind familiarizarea participanților cu Apelul Propunerilor de Proiecte și cu procedura de aplicare au fost deschise de către Președinții de Raioane, care au încurajat persoanele prezente să participe activ la dezvoltarea Regiunii Sud.

În cadrul Sesiunilor de instruire au fost aborbate teme care țin de Dezvoltarea Regiunii Sud și angajații ADR Sud au oferit răspunsuri complete la întrebările parvenite pe parcurs. Întrebările relevante cu răspunsurile complete se găsesc în rubrica “Întrebări frecvente”.

Proiectele urmează a fi depuse în perioada 10 mai - 10 iunie și trebuie să corespundă celor trei priorități de dezvoltare regională: reabilitarea infrastructurii fizice, susținerea dezvoltării sectorului privat, îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice.

Pentru detalii, conctactați:
Viorica Cecan, responsabil de comunicare în cadrul ADR Sud,
telefon: 241 2 6286,  

e-mail: viorica.cecan@adrsud.md