Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiect Ue ”Guvernarea Deșeurilor" În Republica Moldova Organizează Primul Seminar Regional În Aria Pilot

Proiect Ue ”Guvernarea Deșeurilor" În Republica Moldova Organizează Primul Seminar Regional În Aria Pilot

   
20.05.2010   2240 Accesări  

Joi, 20 mai 2010 proiectul „Guvernarea deșeurilor - IEVP Est" finanțat de UE organizează în incinta Consiliului Raional Cimișlia primul seminar regional cu lansarea activităților în aria pilot, cu participarea reprezentanților autorităților publice locale și de specialitate din Regiunea Sud.

Scopul seminarului constă în lansarea activităților proiectului în aria pilot, prezentarea obiectivelor și rezultatelor scontate, discutarea situației actuale în domeniul gestionării deșeurilor. în cadrul seminarului va fi prezentată Metodologia de inventariere a depozitelor de Deșeuri Municipale Solide (DMS) , și vor fi organizate discuții în grup asupra situații curente privind starea depozitelor de DMS.

Proiectul „Guvernarea deșeurilor - IEVP Est", finanțat de UE în cadrul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat (IEVP), are ca obiectiv, prin cooperarea tehnică și sprijin să asiste țările partenere din regiune, în eforturile lor de a reduce riscurile generate de gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, care astfel creează riscuri de poluare a mediului și resurselor naturale în comunitate.

Proiectul este implementat de consorțiu condus de Eptisa (Companie Spaniolă internațională de consultanță). Alți membri ai consorțiului sunt Project Management Group (Irlanda), Fichtner (Germania), PlanMiljo (Danemarca), Centrul Regional de Mediu pentru Caucaz (Georgia), și Wasteaware (Marea Britanie).

Principalul partener de proiect la nivel național este Ministerul Mediului și nivel regional - Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Bugetul total al proiectului regional este de 5.9 mil EURO (94.4 mii. lei)

Persona de contact: Dna Tatiana Țugui coordonator de proiect in RM. str.   Cosmonauților   9,   Birou   736,   MD-2005,   Chișinău,   Republica   Moldova   Tel/Fax:(+373 22) 22-45-42