Prima   -  Transparență decizională   -  Informație de interes public   -  Anunțuri - În atenția APL din subregiunea 3 - Cahul, Cantemir, Taraclia!

În atenția APL din subregiunea 3 - Cahul, Cantemir, Taraclia!

   
21.03.2014    

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au inițiat elaborarea studiului de fezabilitate pentru sistemul regional de management al deșeurilor în subregiunea nr. 3 Cahul - Cantemir - Taraclia, conform Strategiei de Management al Deșeurilor Solide în Regiunea de Dezvoltare Sud. Pentru realizarea cu succes a acestui proces a fost instituit grupul de lucru pe proiect, la care participă reprezentanții din cele 3 raioane din componența subregiunii.

Pe data de 17 martie 2014, la Cimișlia, a fost organizată prima ședință a acestui grup de lucru pe proiect, la care a fost agreată necesitatea de a identifica locația viitorului depozit regional (un singur depozit pentru cele 3 raioane din subregiunea nr.3). Fiecare raion urmează să propună 1-2 locații potențiale. În baza acestor propuneri, prin aplicarea unor criterii prestabilite va fi selectată o singură locație pentru toate 3 raioane pentru amplasarea depozitului regional.

         În acest context, vă rugăm să  înaintați 1-2 propuneri pentru locația posibilă a depozitului regional din raionul Dvs., care corespunde următoarelor criterii preliminare:

  • Suprafața terenului - în jur de 18 - 20 hectare, pentru minimum 20 de ani de operare a depozitului;
  • Să fie aproape de facilitățile de infrastructură (drum, energie electrică etc.).
  • Să se afle la o depărtare relativă de zonele locuibile (urbane și rurale) sau planificate a fi locuibile, de obiectivele industriale, în raport cu zonele de protecție a bazinelor de apă, a monumentelor istorice, arhitecturale, de cultură, ale naturii, precum și de zonele verzi, de turism și recreație.
  • Teren cu bonitate redusă.

Propunerile Dvs. le puteți expedia printr - o scrisoare oficială, până la data  de 31 martie 2014, pe adresa: 

or. Cimișlia, bld.Ștefan cel Mare 12, et. 1

Persoana de contact din cadrul ADR Sud:

Sergiu Andronachi, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea  proiectelor,

 tel: 0241/21151

email :adrsud@gmail.com

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:   Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney