Prima   -  Transparență decizională   -  Informație de interes public   -  Anunțuri - În atenția Autorităților Publice Locale!

În atenția Autorităților Publice Locale!

   
06.06.2014    

Au mai rămas doar 10 zile pentru a aplica la Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova 2012-2013.

Pentru aceasta, APL urmează să depună  pînă la 15 iunie 2014 formularele de participare la una din cele 4 secțiuni:

  • Buna guvernare;
  • Dezvoltarea economică locală;
  • Eficiența energetică;
  • Servicii publice locale.

Practica locală prezentată trebuie să fie implementată în perioada 1 ianuarie 2012-31 decembrie 2013. Numărul de practici sau domenii cu care o autoritate  publică locală poate participa la competișie nu este limitat, dar pentru fiecare practică trebuie completate și expediate formularede participare separate.

În perioada 2005-2013, peste 300 comunități din Republica Moldova și-au împărtășit bunele practici care au fost publicate în 3 antologii , iar 44 practici de succes au devenit subiectul a patru filme documentare distribuite în rîndul APL din țară.

Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova a fost lansat în anul 2005 de către Consiliul Europei în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, asociațiile de primari, proiectul USAID „Reforma Autorităților Publice Locale" și implementat de către IDIS "Viitorul", având scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autoritățile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.

Programul_Bunelor_practici

Formular_PBP_2012-_2013

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:   Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney