Prima   -  Transparență decizională   -  Informație de interes public   -  Anunțuri - Concurs: Cîștigă vouchere de inovare în valoare de € 4.000

Concurs: Cîștigă vouchere de inovare în valoare de € 4.000

   
21.01.2015    

Agenția pentru Innovare și Transfer Tehnologic, în cooperare cu ODIMM, anunță lansarea concursului Voucherelor Inovaționale pentru sectorul Eficienței Energetice și Surselor Regenerabile de Energie, desfășurat în cadrul proiectului internațional Ener2i.

Aplicanții cu cele mai bune 11 idei de proiecte, care vor obține cel mai mare punctaj de evaluare, vor fi premiați cu vouchere de inovare în valoare de € 4.000 fiecare. În mod normal, cea mai mare parte din voucher va fi cheltuită pentru achiziționarea de servicii sau tehnologii de la partenerul de cercetare și dezvoltare.

Servicii eligibile:

a. Servicii de R&D, necesare pentru a dezvolta produse sau servicii inovatoare, cum ar fi:

Sondaje tehnologice și de piață; Studii de fezabilitate;Studiile materialelor și de design, studii privind tehnologii de fabricație; Studii și concepte care abordează teme precum accesul și distribuirea pe piață; Audituri energetice și de inovare.

b. Activități de cercetare și dezvoltare orientate spre implementare, precum:

Servicii de construcții sau de inginerie; Dezvoltarea prototipului (inclusiv materiale și echipamente); Compatibilitatea cu mediul; Costurile de transport (de exemplu, pentru cooperarea cu partenerii internaționali);

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 2 martie 2015.

Scopul concursului este finanțarea proiectelor de inovare în domeniul Eficienței Energetice și Surselor Regenerabile de Energie prin acordarea unui sprijin financiar direct într-un stadiu incipient de dezvoltare a proiectelor. IMM-urile, inclusiv start-up-uri și spin-off-uri, vor primi posibilitatea de a achiziționa servicii de cercetare și dezvoltare de la instituțiile de cercetare din Moldova, dar ți din țările UE, pentru a realiza proiectele lor și pentru a stabili sau intensifica relația cu instituțiile de cercetare.

Persoană de contact: Igor Plămădeală,   igor.plamadeala@live.com, 022 882563.
Pentru mai multe detalii poate fi accesat site-ul ener2i.eu

Sursa: Concurs

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:   Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney