Prima   -  Galerie multimedia   -  Galerie video - Directorul interimar al ADR Sud, Ion Pînzari, despre proiectul de modernizare a serviciului de alimentare cu apă potabilă în raionul Cahul prin extindere și regionalizare continuă

Directorul interimar al ADR Sud, Ion Pînzari, despre proiectul de modernizare a serviciului de alimentare cu apă potabilă în raionul Cahul prin extindere și regionalizare continuă

 

Directorul interimar al ADR Sud, Ion Pînzari, a vorbit la PUBLIKA.MD despre proiectul de modernizare a serviciului de alimentare cu apă potabilă în raionul Cahul prin extindere și regionalizare continuă, care prevede construcția unui apeduct magistral cu o lungime de circa 52 de km, din care să le fie asigurat cetățenilor din mai multe localități ale raionului Cahul accesul la apă potabilă de calitate.

Acest proiect este inclus în Planul anual de finanțare a proiectelor prioritare de dezvoltare regională din Documentul Unic de Program 2022-2024 și urmează a fi implementat de ADR Sud.

Magistrala, care se planifică de a fi construită, are un cost total de peste 62 de mln. de lei, în prezent fiind purtate dicuții cu anumiți donatori în vederea cofinanțării de către aceștia a unei părți a proiectului.

Ca urmare a construcției magistralei de alimentare cu apă potabilă în raionul Cahul, circa 17 mii de locuitori ai raionului Cahul vor avea acces la apă potabilă de calitate.