print
Atelier de instruire cu privire la elaborarea proiectelor în domeniile antreprenoriatului și turismului
22.12.2011
2172 Accesări

Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a încheiat  joi, 22 decembrie ultimul atelier de lucru din cele 4 programate cu genericul ,,Elaborarea proiectelor regionale în domeniul antreprenoriatului și turismului". Atelierul a fost compus din două module unul destinat proiectelor din domeniul antreprenoriatului și celălalt destinat scrierii proiectelor în domeniul atractivității turisice. Printre participanți au fost reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul 1 și 2 și reprezentanții ONG-urilor care își propun să rezolve problemele legate de barierele în promovarea turismului și cele legate de stagnarea sectorului economic.  

          În urma desfășurării Atelierelor de Identificare a ideilor de proiecte pe parcursul lunilor trecute în toate cele 8 raioane ale Regiunii de Sud a fost convenită organizarea unor mese rotunde pe priorități cu potențialii aplicanți la finanțare din cadrul Fondului Național de Dezvoltare Regională.

Ciclul de ateliere a fost încheiat de cel organizat astăzi în Cimișlia și care a întrunit mai mulți primari și reprezentanți ai ONG-urilor din Regiunea de Sud. Atelierul a constat  în informarea cu privire la etapele de elaborare a unui proiect regional pe domeniile vizate, materiale moderne și informații cu privire la istoriile de succes din alte state vecine și posibilitatea de a reaplica exemplul acestora și la noi acasă.

         Au fost selectate toate ideile de proiecte propuse în cadrul Atelierelor de identificare a ideilor de proiecte organizate de ADR Sud pe parcursul lunilor august și septembrie a. c. și analizate în cadrul atelierului de astăzi. Astfel, participanții au avut posibilitatea să-și schematizeze proiectul conform cerințelor Fondului Național de Dezvoltare Regională și să excludă componentele irelevante sau care nu corespund nevoilor comunității.

Specialiștii din cadrul ADR Sud  au moderat atelierul  și au avut drept invitați experți de la Agenția Turismului a Republicii Moldova - Victor Ciobanu și Oxana Ungureanu - expert ODIMM.

        În urma acestor mese rotunde participanții vor avea timp necesar până în 2012 pentru a putea pregăti un proiect regional care să corespundă tuturor cerințelor și să se încadreze în capacitățile financiare ale FNDR.

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud