print
Vizite de monitorizare|Căușeni, Cahul, Cantemir
05.07.2012
2926 Accesări

În perioada 3-4 iulie, directorul ADR Sud, Maria Culeșov, împreună cu, Egen Lupașcu, Șef secție management proiecte, au înreprins un șir de vizite de monitorizare. Monitorizarea efectuată a vizat proiectele implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Sud în raioanele Căușeni, Cahul și Cantemir.

Construcția complexului sportiv  din orașul Căușeni

Reprezentanții Consiliului raional Căușeni, managerul de proiect și antreprenorul împreună cu reprezentanții ADR Sud s-au întrunit în ședința săptămânală de lucru pentru a discuta despre etapele implementării proiectului. Antreprenorul a prezentat rezultatele reevaluării documentației de proiect. Reevaluarea  a demonstrat că sunt necesare surse suplimentare pentru finalizarea proiectului ,,Turism sportiv în promovarea imaginii regiunii". Urmează ca ADR Sud să verifice documentația de proiect în vederea stabilirii costurilor suplimentare. În prezent au fost finalizate complet lucrările de betonare și sunt executate lucrări de montare  a fermelor pentru acoperiș.

Mai multe date despre proiect găsiți accesând:,,Turismul sportiv în promovarea imaginii regiunii" 

Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui, raionul Cantemir

A fost examinată starea lucrărilor efectuate. În prezent în proporție de 70 % sunt executate lucrări de terasament (scoaterea stratului vegetal, construcția casetei drumului). Pe porțiunea unde s-a ajuns la cota de proiect a terasamentului se efectuează lucrări de construcție a sistemului rutier. Concomitent cu lucrările de terasament se execută lucrări de artă: construcția podețelor tubulare și dreptunghiulare. În cadrul ședinței de lucru cu reprezentanții Institutului de proiectare, managerul de proiect, antreprenorul și ADR Sud au fost abordate subiecte care țin de majorarea volumelor de lucrări ca urmare a imposibilității exploatării carierei de nisip. Urmează ca institutul de proiectare să stabilească volumul de lucrări adiționale. Graficul de execuție a lucrărilor este respectat.

Mai multe date despre proiect găsiți accesând: „Constructia drumului de acces Dimitrova - Acui"

Apă curată pentru comunitățile bazinului râului Prut, raionul Cahul


În comuna Manta au fost efectuate ultimile lucrări de testare  a sistemului de apeduct. De asemenea, în cadrul unei ședințe de lucru au fost discutate aspectele legate de organizarea recepției la terminarea lucrărilor, eveniment preconizat pe data de 07 iulie, 2012.

Mai multe date despre proiect găsiți accesând:„Apă curată pentru comunitățile bazinului rîului Prut"

Reabilitarea zonei de odihnă și agrement ,,Lacul Sărat" din Cahul

În procesul de efectuare a lucrărilor au fost constatate dificultăți tehnice, depistate izvoare care îngreuneză procesul de evacuare a apei din lac. Drept urmare lucrările sunt stopate până la obținerea unei soluții din partea institutului de proiectare. Dificultățile pun în pericol executarea lucrărilor conform graficului stabilit - noiembrie 2012.

Mai multe date despre proiect găsiți accesând: „Reabilitarea Zonei de Odihnă și Agrement „Lacul Sărat"

Toate cele 4 proiecte sunt implementate de ADR Sud din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională.

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud