print
Centrul pentru Tineret și Sport „Căușeni„ - de la proiect regional-la realizare națională
25.11.2013
5714 Accesări

Lansarea Centrului  pentru  Tineret  și Sport "Căușeni"  a avut loc vineri ,22 noiembrie. La eveniment au fost invitați oficiali, ambasadori, conducători ai federațiilor sportive din R. Moldova, reprezentanți ai comunității sportive și băștinași.

Prezent la eveniment, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, a reiterat că Centrul pentru Tineret și Sport este cea mai mare realizare a structurilor de resort din Republica Moldova, în ultimii 20 de ani. „Avem deja o experiență de succes care ne va permite într - un viitor previzibil să reușim lansarea unor instituții similare și în regiunile de centru și de nord din țară".

 La rîndul său, și directorul ADR Sud , Maria Culeșov și-a exprimat mîndria pentru faptul că echipa Agenției de Dezvoltare Regională Sud, a contribuit la edificarea acestui complex, o construcție unică la acest moment, în țară.  Această realizare  fost apreciată și de ministrul Tineretului și Sportului, Octavian Bodișteanu, mai mulți sportivi de performanță ce au dus faima R. Moldova la diferite competiții de nivel mondial, care au donat colegilor de la Căușeni echipament sportiv și  alte accesorii necesare.
Președintele raionului Căușeni, Ion Ciontoloi, a menționat că ideea de a deschide un asemenea centru a venit de la mai mulți antrenori, care ulterior a fost susținută la diferite niveluri, transformându-se dintr-un proiect regional într-o mare realizare națională: „Ușile centrului de la Căușeni sunt deschise pentru toți doritorii de a practica sportul, însă localul va face față și unor competiții sportive atât republicane, cât și internaționale".

                      

Centrul pentru Tineret și Sport din Căușeni va găzdui competiții raionale, regionale și republicane și își propune să educe sportivi de performanță pentru loturile naționale. Potențialii beneficiari ai proiectului sunt circa 50 mii locuitori ai orașului Căușeni și localităților învecinate din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cimișlia. Centrul dispune de 5 săli pentru luptele greco-romane, artele marțiale, gimnastică și tenis. Sala principală cu 300 locuri este destinată jocurilor de echipă, inclusiv futsal. Pe lângă aceasta, complexul dispune de sală de forță, piscină, saună și sală de fitness. Campionii Republicii Moldova la diferite genuri de sport spun că în sfîrșit vor avea posibilitatea să-și invite adversarii la noi, pentru că așa săli au întîlnit doar peste hotare.

Construcția Complexului Sportiv de la Căușeni a început din temelie în decembrie 2010, fiind finanțată  din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Consiliul Raional Căușeni.

              

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud