print
Lucrările de eficientizare energetică a Spitalului raional Cantemir, executate în volum de 80%
07.12.2017
2568 Accesări

Specialiștii secției Management proiecte din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, au întreprins recent o vizită de lucru la Cantemir, pentru a monitoriza mersul lucrărilor în cadrul proiectului investițional de reabilitare termică a Spitalului raional Cantemir.  

La fața locului,  Andrei Popușoi și Viorica Cuțitaru, responsabili din cadrul ADR Sud, au constatat că, actualmente, muncitorii firmei "Consmodern" SRL efectuează preponderent lucrări de termoizolare a fațadei blocului chirurgical. De asemenea, se execută lucrări de reparație a acoperișului la unul din blocurile instituției medico-sanitare.

Reprezentanții ADR Sud au discutat cu responsabilul tehnic al proiectului despre volumele și calitatea lucrărilor executate, inclusiv corespunderea acestora cu normativele în construcții și documentația de execuție. 

La rândul său, managerul proiectului, Valeriu Gandrabur, a oferit anumiți indicatori de performanță care relevă progresul fizic înregistrat în procesul de implementare a proiectului dat, specificând că lucrările se desfășoară într-un ritm alert, ajungând a fi executate la ziua de azi în volum de circa 80 la sută.

Ținem să precizăm, că proiectul "Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" este implementat de ADR Sud din mijloacele Fondului Național de Dezvoltare Regională. Acesta își propune să sporească gradului de confort al blocului chirurgical al IMSP ,,Spitalul raional Cantemir" prin eficientizarea consumului de energie termică în interiorul clădirii.

În cadrul acestui proiect ce ține de domeniul eficiență energetică se prevăd, de asemenea, de a fi întreprinse măsuri de renovare a sistemului de ventilare a clădirii Spitalului raional Cantemir, de efectuare a lucrărilor de tâmplărie și de instalare a panourilor solare.

Valoarea lucrărilor de construcţiei-montaj, ce reprezintă obiectul contractului de antrepriză semnat între Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Consiliul Raional Cantemir și antreprenorul general „Consmodern" SRL, este de 12 mln.163 444 lei, pentru anul 2017 din Fondul Național de Dezvoltare Regională fiind alocați în scopul implementării  proiectului de reabilitare termică a blocului chirurgical al Spitalul raional Cantemir 5 milioane de lei.

Acest proiect investițional urmează să aducă beneficii celor circa 63 de mii de cetățeni, locuitori ai raionului Cantemir, care se adresează la Spitalul raional pentru a primi asistență și îngrijiri medicale.


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud