print
Anunț pentru selectarea reprezentanților Organizațiilor Nonguvernamentale (ONG) din raioanele Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia și Basarabeasca" în cadrul proiectului "Dezvoltarea comunităților rurale prin prisma abordării LEADER"
27.02.2018
560 Accesări

I.P. „Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale "CONTACT-Cahul" (CRAION CONTACT-Cahul), organizație nonguvernamentală, apolitică și necomercială, implementează proiectul "Dezvoltarea comunităților rurale prin prisma abordării LEADER și a Grupurilor de Acțiune Locală". Proiectul este implementat în parteneriat cu asociația obștească "Pro Cooperare Regională" din resursele financiare ale Fundației Elvețiane HEKS-EPER Moldova.

Scopul proiectului este dezvoltarea comunităților rurale din sudul Republicii Moldova prin aplicarea principiilor LEADER. Un obiectiv separat al proiectului este dezvoltarea capacităților reprezentanților organizațiilor nonguvernamentale pentru consolidarea rolului de participare în dezvoltarea locală.

În acest scop Centrul CONTACT- Cahul anunță selectarea ONG-urilor din raioanele: Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, care pot participa la următoarele sesiuni de instruire:

1. "Identificarea necesităților comunității și microregiunii." Training de 1 zi.

2. "Dezvoltarea parteneriatului public-privat (PPP)". Training de 1 zi.

3. "Managementul proiectelor." Training de 2 zile.

4. "Colectare de fonduri." Training de 2 zile.

5. "Buna guvernare." Training de 1 zi

6. "Crearea și înregistrarea ONG-urilor. Managementul unei organizații." Training de 1 zi.

La finele modulelor de instruire 3 cele mai active ONG-uri vor beneficia de consultanță și coaching în elaborarea Strategiilor de dezvoltare organizațională.

 Aplicanți pot fi: reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale (maxim 2 persoane), cooperativelor, asociațiilor profesionale, asociațiilor de economii și împrumut, asociațiilor ale producătorilor agricoli, asociațiilor de întreprinzători și altele care activează la nivel local și care sunt interesați de dezvoltarea durabilă a comunităților lor.Persoanele interesate pot depune personal sau prin e-mail dosarul care va conține:

  1. CV-ul;

      2. Scrisoarea de intenție. 

 Termenul limită de prezentare: 02 martie 2018, orele 12.00.

Dosarul va fi trimis, personal sau prin poștă la următoarea adresă: Centrul CONTACT-Cahul, str. 31 August 4B/3, MD-3909, Cahul, Republica Moldova. Dosarul poate fi expediat și prin e-mail la adresa: contact_cahul@yahoo.com sau strelciucs@yahoo.com, cu mențiunea "Instruire program LEADER".Telefon de contact: 0 299 84842, 84843. 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud