print
ADR Sud monitorizează proiectele din raionul Căușeni finanțate din sursele FNDR
13.06.2018
1437 Accesări

Specialiștii din cadrul Agenției de Dezvoltare Sud au întreprins la 12 iunie 2018 vizite de monitorizare pentru două proiecte.  Din cadrul agenției au participat: Andrei Popușoi, șeful Secției managementul proiectelor (SMP), Nicolae Cotruță, Andrei Tomescu și Viorica Cuțitaru, specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor.

Primul popas de monitorizare a fost făcut în cadrul proiectului „Oportunităţi pentru atractivitatea investiţională în economia Regiunii de Dezvoltare Sud", care prevede construcția rețelelor, comunicațiilor, drumului de acces și amenajarea teritoriului în Filiala Căușeni a Zonei Economice libere Bălți, pentru care lucrările au fost demarate. 

Acest proiect are valoarea totală de aproximativ 18 620,18 mii lei, dintre care din surse FNDR – 10 120,18 mii lei, contribuția Consiliului raional Căușeni fiind de 8 500,00 mii lei. Pentru anul 2018 a fost aprobată spre finanțare suma de un milion de lei.

O altă vizită a fost întreprinsă cu scopul de a monitoriza lucrările în cadrul proiectului „Construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din orașul Căușeni”, lucrările căruia deja sunt finalizate.

Precizăm că proiectul „Construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din orașul Căușeni", inclus în Documentul Unic de Program 2017-2020 și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, constă din două etape. Primei etape îi revine construcția unui sistem de canalizare într-un cartier din or. Căușeni cu o lungime de circa 9 km, beneficiari fiind circa 2000 de locuitori. Costul total al implementării primei etape a proiectului este de 8,33 mln lei. 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud