print
O nouă oportunitate pentru antreprenori: A fost lansat apelul de propuneri de proiecte în cadrul Programului Demo Environment
02.11.2018
786 Accesări

A fost lansat apelul de propuneri de proiecte pentru Programul Demo Environment - program de granturi în domeniul transferului de tehnologii, finanțat de Agenția Suediei pentru cooperare şi dezvoltare (SIDA) şi implementat de către Agenția Suediei pentru creștere economică și regională (Tillvaxtverket). 

Programul se focusează pe următoarele domenii prioritare: epurarea apelor, sisteme de salubrizare, energie regenerabilă, amenajarea urbanistică. Suma per grant este de până la circa 34 mii euro fără necesitate de co-finanţare. Exemple de activități: studii de fezabilitate, cercetare de piață, instruiri.

Pentru a fi eligibili în cadrul apelului, aplicanţii trebuie să întrunească următoarele cerinţe:

- aplicantul lider trebuie să fie o companie/organizație localizată în afara Republicii Moldova*, iar partenerul proiectului trebuie să fie o companie înregistrată în Republica Moldova;

- partenerii urmează să încheie un Acord de parteneriat;

- ambii parteneri trebuie să fie activi cel puţin 3 ani pe piață și să aibă minim câte 3 angajați;

- sunt încurajate să aplice întreprinderile mici și mijlocii.

Propunerile de proiecte se depun până la 15 martie 2019 pe platforma on-line, care poate fi accesată aici

*aplicantul lider poate fi din orice țară, cu excepția: Kenya, Mozambic, Tanzania, Zambia, Bangladesh, Cambodgia, Bolivia, Columbia, Guatemala, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Ucraina. 


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud