print
Comitetul Director Local al proiectului “Îmbunătățirea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul” s-a întrunit într-o nouă ședință
07.02.2019
558 Accesări

Membrii Comitetului Director Local (CDL) al proiectului de servicii publice "Îmbunătățirea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul" s-au întrunit miercuri, 6 februarie a.c., în cadrul celei de-a patra ședințe, organizată în incinta Incubatorului de Afaceri Cahul. La ședință a fost prezentat raportul de progres al proiectului pentru trimestrul IV al anului 2018. De asemenea, a fost actualizat și aprobat Planul de implementare a proiectului pentru anul 2019.

Ședința a fost prezidată de Sergiu Drangoi, președintele CDL al proiectului, vicepreședinte al raionului Cahul. În mesajul său de salut, președintele CDL a ținut să menționeze necesitatea participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului.

Membrii CDL au audiat raportul pentru trimestrul IV, anul 2018, al proiectului. În acest context, Victoria Ciobanu, managerul local al proiectului, a prezentat principalele activitați desfășurate în decursul lunilor octombrie-decembrie 2018 și a bifat progresul înregistrat în procesul de implementare a proiectului dat. Responsabila a menționat provocările și lecțiile învățate pe parcurs, totodată referindu-se la obiectivele și activitățile trasate pentru anul 2019.

În cadrul aceleiași ședințe au fost examinate, de asemenea, propunerile de extindere a proiectului către Gara Vulcănești și ZEL Vulcănești, precum și de extindere a proiectului către localitățile Alexanderfeld, Iujnoe și Burlăceni ale raionului Cahul.

Menționăm că proiectul sus-menționat vine să contribuie la realizarea inițiativei de dezvoltare a sectorului aprovizionării cu apă și canalizare și continuarea implementării Strategiei de Dezvoltare Social-Economică a raionului Cahul, componenta aprovizionare cu apă și canalizare.

Iar scopul Comitetului Director Local este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, precum și mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

În urma realizării proiectului, 577 de gospodării din satul Roșu dispun de posibilitatea de a se conecta la sistemul centralizat de canalizare nou-construit și peste 2400 de gospodării din comunele Lebedenco, Pelinei și Găvănoasa urmează să beneficieze de servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

Aceste măsuri investiționale sunt realizate în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

 

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud