print
Sesiune de informare privind elaborarea și depunerea propunerilor de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020
19.02.2019
867 Accesări

În contextul lansării celui de al treilea apel din cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, în data de 19 februarie a. c. a fost organizată o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari. Aceasta a avut drept scop prezentarea condițiilor de eligibilitate, precum și elucidarea aspectelor importante din procesul  de elaborare și depunere a proiectelor în cadrul unui program transnațional.

Reprezentanții Secretariatului Tehnic Comun al Programului cu sediul la Budapesta au relatat detalii vizând responsabilitățile în cadrul parteneriatelor formate cu scopul depunerii propunerilor de proiecte, etapele de depunere a  propunerii de proiect, precum și aspectele financiare ale implementării ulterioare. Reprezentanții Cancelariei de Stat au prezentat în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră aspectele ce țin de funcționalitatea sistemului național de control și eligibilitate a cheltuielilor.

Descrierea detaliată a apelului de propuneri de proiecte, inclusiv regulile de eligibilitate şi depunere, precum şi pentru mai multe informaţii privind procesul de selecţie, poate fi accesat la următoarele link-uri: http://www.fonduri-ue.ro/dunareahttp://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/3513. Al treilea apel de  propuneri de proiecte a fost lansat la 28 ianuarie curent, iar termenul limită de depunere a expresiei de interes (prima etapă în depunerea propunerii de proiect) este 8 martie 2019.

Obiectivul principal al Programului constă în îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale prin  finanțarea proiectelor implementate de un parteneriat transnațional extins. Programul are 4 axe prioritare care includ activități  ce țin de creșterea competențelor pentru inovarea în mediul social și mediul de afaceri, managementul coridoarelor ecologice, îmbunătățirea securității și eficienței energetice, ș.a.

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud