print
Cu sprijinul Uniunii Europene, în regiunea de sud a Republicii Moldova au fost deschise opt centre de suport în afaceri
16.04.2019
1581 Accesări

În regiunea de sud a Republicii Moldova vor activa opt centre de suport în afaceri, create cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Lansarea acestora a avut loc astăzi la Căușeni.

Astfel, patru centre de suport în afaceri, create prin proiectul european „Poarta de sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor", vor funcționa în cadrul consiliilor raionale din Cantemir, Basarabeasca, Taraclia și Căușeni. Alte patru spații de pre-incubare își vor desfășura activitatea în cadrul Incubatoarelor de afaceri din Cahul, Leova, Cimișlia și Ștefan Vodă.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), spațiile de suport antreprenorial au menirea de a oferi atât servicii de consultanță mediului de afaceri din raioane, cât și sprijinirea potențialilor antreprenori în vederea creării și dezvoltării unei afaceri.

Reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Marco Gemmer, a subliniat că lansarea centrelor este o confirmare a angajamentului UE de a sprijini dezvoltarea sectorului privat și a cetățenilor, inclusiv în regiuni și în localitățile mici.

Petru Gurgurov, director general interimar al ODIMM, a afirmat că prin cele opt centre de suport în afaceri, antreprenorii din regiunea de sud vor beneficia de asistență consultativă la inițierea, dezvoltarea și administrarea afacerilor, astfel încât acestea să devină cât mai competitive și profitabile pe piața locală și pe cea externă. 

Proiectul " Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor" își propune să contribuie la dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în Regiunea de Sud prin consolidarea capacităților prestatorilor de servicii de suport în afaceri, precum și sporirea cererii de consultanță din partea IMM-lor. La fel în cadrul proiectul  se urmărește creșterea capacității instituționale în promovarea investițiilor în regiune.

Proiectul „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor" este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul inițiativei  "Primarii pentru creștere economică" și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu ODIMM și Agenția de Dezvoltare Regională Sud. 


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud