print
Oficiali din Republica Moldova și România au discutat despre acțiunile întreprinse în vederea implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD)
12.06.2019
132 Accesări

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în calitate de autoritate națională împuternicită de coordonarea procesului de implementare a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), a organizat, în după amiaza zilei de ieri, o ședință de informare pentru coordonatorii ariilor prioritare, cât și pentru persoanele supleante. Principalele subiecte discutate în cadrul acesteia au ținut de rolul macro strategiilor în cadrul UE, ce reprezintă SUERD și cum se implică țările în implementarea acestora, inclusiv, oportunitățile oferite în cadrul SUERD.

Ședința a fost organizată în contextul vizitei la Chișinău a Adreei Pena, responsabilă de comunicare și dezvoltare de capacități din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene din România, țară ce deține Președinția la Consiliul Uniunii Europene, concomitent și a Președinției SUERD.  

Coordonatorul național SUERD în Republica Moldova, Dorin Andros, a precizat că țara noastră, în parteneriat cu Austria, sunt responsabile de implementarea prevederilor ariei prioritare 9 a Strategiei — "Investiția în oameni și capacități", la nivel internațional, și a subliniat necesitatea implicării autorităților centrale în realizarea activităților SUERD.  

"Pentru Republica Moldova Strategia reprezintă singura platformă în care putem crea parteneriate cu țările UE, identificând proiecte/programe internaționale de interes comun. Ședințele organizate, în acest sens, sunt o platformă de comunicare, schimb de experiență și consolidare de capacități", a menționat Secretarul de Stat, Dorin Andros, în cadrul evenimentului.  

 

 

Copyright © 2020 Agenția de Dezvoltare Regională Sud