print
Numărul turiștilor care preferă să viziteze Republica Moldova este în creștere
07.08.2019
434 Accesări

Experiența turiștilor străini care au vizitat Republica Moldova a depășit, în majoritatea cazurilor, așteptările lor, iar circa 76 la sută dintre ei sunt interesați să revină în țara noastră, relevă datele unui studiu realizat de compania Magenta Consulting la inițiativa Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova.

Potrivit rezultatelor studiului, care este realizat al treilea an consecutiv, crește numărul turiștilor care preferă să viziteze Republica Moldova, iar mulți dintre aceștia vin la noi în țară fiind îndemnați de către patrioții noștri din diasporă.

Vorbind despre factorii ce îi motivează pe turiștii străini să se odihnească în Rep. Moldova, directorul centrului de opinie Magenta Consulting, Dumitru Slonovschi, a menționat  că 47 la sută dintre ei au dorit să guste vinul moldovenesc, iar 37 la sută - să viziteze vinăriile moldovenești.

Totodată, 37% dintre cei chestionați au menționat că au venit din dorința de a vizita monumentele din Rep. Moldova, 33 la sută pentru că au văzut poze în internet și au rămas intrigați de frumusețea locurilor. De asemenea, o treime dintre cei intervievați au spus că au venit din dorința de a afla mai multe despre obiceiurile și tradițiile locului.

Rezultatele sondajului au mai relevat faptul că deși impresia generală despre Moldova a turiștilor este una bună, atât turiștii străini, cât și turiștii din diasporă, sunt nemulțumiți de infrastructura, accesul la informație pentru turiști și altele.

Rezultatele „Sondajului turiștilor la frontieră la ieșirea din R. Moldova", ar putea oferi mai multe date pentru crearea unei politici în domeniul turismului pentru următorii 10 ani, au menționat reprezentanți ai autorităților.

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 Agenția de Dezvoltare Regională Sud