print
Recepția la terminarea lucrărilor de construcție a rețelelor interioare de apeduct din localitățile Lebedenco, Hutulu, Ursoaia din Raionul Cahul
22.08.2019
453 Accesări

Miercuri, 21 august 2019, s-a desfășurat evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor de construcție finalizate din cadrul măsurii investiționale „Construcția apeductului magistral  Cahul - Lebedenco - Pelinei - Găvănoasa - Vulcănești (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca" (etapa I, faza II), implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud în comun cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Măsura investițională este parte a proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC). 

În cadrul evenimentului, s-au întrunit comisia de recepție, serviciile disconcentrate din teritoriu, reprezentanții antreprenorului și alte părți implicate în procesul de implementare a măsurii investiționale și au verificat executarea lucrărilor, documentația și avizele prezentate. De asemenea, au examinat, pas cu pas, îndeplinirea cerințelor contractului de antrepriză și respectarea reglementărilor specifice, a exigențelor esențiale în construcții și au verificat termenele și calitatea definitivării lucrărilor prevăzute în contractul încheiat între investitor și executant, precum și în documentația anexată la contract.

Drept urmare, comisia a consemnat, în procesul-verbal de recepție la terminare, obiecţiile şi concluziile constatate.

În urma finalizării cu succes a primei etape din proiectul sus menționat, 3 localități, cu un număr total de 2171 locuitori, vor beneficia de servicii calitative de alimentare cu apă. În cadrul măsurii investiționale s-a construit rețele de apeduct cu o lungime de 25,247 km cu 4 rezervoare ce au capacitatea de 50  fiecare. Deasemenea, au fost construite 884 de cămine de alimentare ce vor asigura conectarea la rețea a gospodăriilor din localitățile com. Lebedenco.

La realizarea măsurii investiționale a fost valorificată suma de 20,7 mln lei, bani alocați de către Guvernul Elveției.

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud