print
Ședință de prezentare a Programului de Politică Publică privind Centrele Urbane de dezvoltare în Republica Moldova
18.03.2020
183 Accesări

Vineri, 13 martie 2020, în incintal Primaruei municipiului Cahul a avut loc o ședință de lucru organizată în vederea familiarizării autorităților locale cu prevederile Programului de Politică Publică privind Centrele Urbane de dezvoltare în Republica Moldova. La şedinţă au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al Republicii Moldova, experţi care au lucrat la elaborarea programului dat şi reprezentanţi ai Autorităţii Publice Locale.


În urma analizei rezultatelor obținute în cadrul indicatorului agregat al capacității de polarizare și al capacității financiare a Republicii Molodva de a susține o intervenție dedicată zonei urbane, va fi propusă spre implementare - stabilirea unei rețele de poli de creștere, care presupune identificarea următoarelor 6 orașe drept poli de creștere economică în Republica Moldova: Cahul, Comrat, Edineț, Orhei, Soroca și Ungheni.


Programul ar putea include pentru finanțare exclusiv intervenții la nivelul orașelor desemnate poli de creștere prin prezenta politică publică, în cadrul următoarelor domenii:


A. Conectivitate și mobilitate urbană;
B. Competitivitate și susținerea activităților economice, inclusiv sprijinirea centrelor urbane cu potențial turistic;
C. Revitalizare urbană, inclusiv reabilitarea unor foste terenuri industriale și redarea către comunitate;
D. Modernizarea infrastructuri urbane, eficiență energetică și iluminat public. 

Copyright © 2020 Agenția de Dezvoltare Regională Sud