print
Agenția de Dezvoltare Regională Sud evaluează impactul regional al proiectului „Non solo pane”
21.08.2020
1365 Accesări

Echipa secție Monitorizare și Evaluare din cadrul ADR Sud și-a propus ca scop evaluarea impactului proiectului „ Non Solo Pane”, care a fost inițiat și implementat de către Agenția de Dezvoltare Sud în perioada  anilor 2017- 2018 cu suportul partenerilor italieni Albino Irali și Claudio Li Calzi.

Acest proiect a oferit atât tinerilor cât și antreprenorilor din Regiunea Sud  oportunități de dezvoltare a afacerilor în domeniul brutăriei și patiseriei în stil italian. În cadrul acestui proiect au fost instruiți  24 de participanți, aceștia de asemenea au avut oportunitatea procurării utilajului specializat in brutărie și patiserie la preț rezonabil.

Mulți dintre absolvenții acestor cursuri și-au extins afacerea, iar alții au găsit ideea genială pentru a pune pe picioare o afacere sustenabilă.

Olga Bega, este o tânără antreprenoare care a pus pe roate o patiserie, în orașul Ștefan Vodă,  iar succesul nu s-a lăsat deloc așteptat.  Într-un an a inaugurat patiseria “Lavender” ceea ce nu ar putea reuși fără sprijinul oferit din partea partenerilor italieni din cadrul proiectului „Non Solo Pane” și a programelor de finanțare.

Olga Bega, și-a dorit crearea unui colțișor de capitală europeană, unde să te refugiezi nu doar în vacanțe, ci zi de zi la tine acasă. Iar implicarea la maxim în activitate au făcut compania în plină creștere de vânzări, de angajați și de idei în stil italian.

Dumneaei a creat locuri de muncă în plină suplinire, mai cu seamă femeilor ce mânuiesc  aluatul și au ales sa rămână acasă. Susținerea financiară a istoriei de succes fiind de aproximativ 50000 mii euro, mai puțin de jumătate din sumă a primit-o printr-un grant, iar pentru cealaltă jumătate a folosit  banii proprii. 

Proiectul „Non Solo Pane” are un impact economic destul de vădit și acest fapt  este destul de îmbucurător.

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud