print
Ședință de inițiere a lucrărilor în cadrul proiectelor de infrastructură, cu finanțare europeană, aflate în proces de implementare în orașul Leova
05.09.2020
424 Accesări

Vineri, 4 septembrie curent, specialiștii Secției Managementul integrat al proiectelor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud s-au deplasat la Leova, unde a avut loc prima ședință cu participarea administrației publice locale, a operatorului economic, a responsabililor tehnici și reprezentanților unității de implementare a proiectelor de infrastructură, finanțate de Uniunea Europeană, „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" și „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova".

Ședința a fost convocată pentru a da startul lucrărilor în cadrul acestor două proiecte de importanță vitală pentru orașul Leova, proiecte în valoare comună de peste 100 milioane lei, finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu contribuția Primăriei Leova, a Consiliului Raional Leova și locuitorilor orașului Leova.

Primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean, împreună cu membrii grupului de lucru au efectuat o vizită de studiu la șantierul liceului și au discutat la fața locului momentele tehnice apărute în procesul de efectuare a lucrărilor.

Măsurile investiționale „Sporirea eficienței energetice a LT „Constantin Spătaru” din or. Leova” și „Extinderea sistemului de canalizare din or. Leova și Construcția stației de pompare a apelor uzate din or. Leova” sunt finanțate de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Antreprenorul căruia i-a fost adjudecat contractul, SRL ,,Polimer Gaz Conducte”, urmează să execute lucrări de eficientizare energetică a L.T. „Constantin Spătaru” din or. Leova. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 640 de elevi, profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil. Liceul vor beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școli, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției, etc.

La fel antreprenorul va executa și lucrări de construcție a rețelelor interne de canalizare în or. Leova, cu o lungime totală de 13,5 km precum și lucrările de racordare a 690 case individuale de locuit. Astfel, peste 1 700 locuitori vor avea acces la canalizare centralizată prin intermediului unei rețele moderne.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud