print
La Cimișlia va fi creată o Platformă Industrială Multifuncțională
04.12.2020
1209 Accesări

Consiliul Raional Cimișlia și Primăria orașului Cimișlia, împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova și-au propus dezvoltarea economică a regiunii prin sprijinirea companiilor cu accent sporit pe inovare, transfer de tehnologii și dezvoltare durabilă, atragerea investițiilor și promovarea regiunii în calitate de poli de dezvoltare. În acest scop părțile au semnat cel de-al 4-lea Acord-Memorandum de Colaborare privind crearea și dezvoltarea Platformei Industriale Multifuncționale (PIM) în raionul Cimișlia. 

Iulia Costin, director general ODIMM, a subliniat importanța acestei platforme pentru mediul de afaceri din regiune: "Sunt sigură că acest proiect va avea un impact major asupra supra dezvoltării economiei raionului. Este important să continuăm să dezvoltăm infrastructura de afaceri în regiuni ca să ajutăm întreprinderile să crească acasă. Fiind competitivi și având facilitățile necesare putem atrage investitori importanți în regiune". 

Platforma industrială multifuncțională (PIM) din Cimișlia va fi  amplasată în extravilanul orașului, fiind proprietatea publică a statului. Aceasta are o amplasare strategică, în apropierea Zonei Economice Libere, având conexiune la drumul național R3 și aflându-se în apropierea hotarului cu Ucraina.

Terenul identificat pentru crearea PIM are o suprafață de 10 ha. În timpul apropiat vor fi lansate licitații pentru proiectare și inițierea lucrărilor de infrastructură, inclusiv rețele de gazificare, energie electrică și apă.

Programul-pilot de creare a Platformele Industriale Multifuncționale este implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea urmează a fi create în 18 raioane de pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu nivel de industrializare mai scăzut.


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud