print
Uniunea Europeană oferă granturi pentru susținerea antreprenoriatului în rândul tinerilor
27.01.2022
557 Accesări

Programul EU4Youth, finanțat de UE, a lansat o cerere de propuneri de granturi pentru acțiuni care vizează promovarea competențelor digitale ale tinerilor, dezvoltarea competențelor pentru tranziția ecologică și îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și de gestionare a carierei, cu accent pe tinerii dezavantajați.

Apelul este împărțit în două loturi:

1. Îmbunătățirea competențelor digitale ale tinerilor dezavantajați, promovarea antreprenoriatului și sprijinirea rețelelor și a parteneriatelor aferente. Orice grant ar trebui să se încadreze între 250.000 € și 300.000 €.

2. Dezvoltarea antreprenoriatului social al tinerilor și a abilităților de gestionare a carierei, cu accent pe economiile verzi și digitale și sprijinul pentru crearea de rețele și parteneriate aferente. Orice grant ar trebui să se încadreze între 800.000 € și 1.000.000 €.

Proiectele ar trebui să fie depuse de un grup de minimum trei și maximum șase entități: un solicitant principal + minim doi co-solicitanți din cel puțin două țări din Parteneriatul estic (de exemplu, un solicitant principal georgian + un co-solicitant armean + un co-solicitant UE ; sau un solicitant principal ucrainean + un co-solicitant moldovean+ un co-solicitant ucrainean).

Orice acțiune propusă ar trebui să aibă loc în cel puțin trei țări din Parteneriatul estic, cu o durată cuprinsă între 18 și 30 de luni.

Termenul limită de depunere a cererilor este 14 martie.

O sesiune de informare cu privire la acest apel de propuneri va avea loc pe 8 februarie 2022.

pentru mai multe detalii accesează link-ulhttps://www.cpva.lt/en/development-cooperation-and-democracy-promotion-programme/calls-for-proposals/660/k66  

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud