print
IDIS „Viitorul” organizează sesiuni online de informare dedicate Programului bunelor practici ale APL, ediția 2022
26.07.2022
584 Accesări

Vrei să cunoști în care secțiune de concurs se încadrează buna practică cu care comunitatea ta poate participa la Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova? La ce exemple de bune practici se referă cele patru secțiuni competiției bunelor practici locale? Câte bune practici puteți depune? Care sunt criteriile de evaluare a bunei practici? Atunci Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul", în parteneriat cu Consiliul Europei te invită să iei parte la sesiunile online de informare dedicate Programului bunelor practici, ediția 2022.

Evenimentul are scopul de a informa comunitățile și autoritățile publice care participă și/sau intenționează să participe la Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova, despre secțiunile tematice din acest an, condițiile de participare, criteriile de evaluare etc.

Sesiunile de informare vor avea loc în zilele de miercuri și vineri (în perioada 27 iulie - 3 august 2022) în format online pe platforma Zoom! Datele de conectare vor fi transmise după confirmarea participării.

Astfel, v-am fi recunoscători dacă vă veți înregistra la eveniment completând formularul de participare și indicând adresa de e-mail și subiectul/secțiunea ce v-ar interesa pe adresa de e-mail: programul.bunelepractici@gmail.com

Formularul de participare poate fi descărcat aici.

Programul celor mai bune practici în administrația publică locală din Moldova are scopul de a identifica și disemina inițiative inovative și eficiente din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale comunităților și administrației publice locale din țară.

Secțiunile competiției celor mai bune practici pentru ediția curentă sunt:

  1. Guvernare transparentă pentru o administrație publică inteligentă;

  2. Dezvoltare locală prin solidaritate comunitară;

  3. Tradiții autentice acasă;

  4. Infrastructură comunitară pentru revitalizare socială.

Reprezentanţii administraţiilor publice locale care participă la Programul Bunelor Practici au oportunitatea de a se inspira și a implementa în localitățile lor modele reușite și performante. În acest fel, guvernarea locală va deveni mai eficientă, iar calitatea vieții cetățenilor se va îmbunătăți vizibil. Cele mai bune practici vor fi premiate în cadrul unei Ceremonii naționale și vor fi diseminate printr-o Antologie de bune practici și documentarul „Împreună pentru performanțe în guvernarea locală".

Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova este implementat de către IDIS „Viitorul", cu suportul financiar al Consiliului Europei. Programul are scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.

 


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud