print
”Repararea podului peste rîul Cogîlnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum local adiacentă autostrăzii internaționale Chișinău – Tarutino- Odesa, din orașul Basarabeasca"
20.07.2011

Aplicant: Primăria or. Basarabeasca Prioritateal: Reabilitarea infrastructurii fizice

Obiectivul general al proiectului:

Crearea condițiilor pentru transportul de tranzit de circa 100 000 de locuitori a raioanelor Basarabeasca, Cimișlia, Hîncești, din municipiul Chisinau, satul Chok-Maidan (Găgăuzia), satul Tvardița raionul Taraclia care traversează frontiera cu Ucraina prin punctul internațional „Basarabeasca-Serpnevoe".

Proiectul ,,Repararea podului peste râul Cogâlnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum local adiacentă autostrăzii internaționale Chișinău - Tarutino- Odesa, din orașul Basarabeasca" este primul proiect de dezvoltare regională din Republica Moldova finalizat cu succes în toamna anului 2011.Proiectul a fost înaintat spre  Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) de către primăria orașului Basarabeasca și aprobat spre finanțare în 2010. Lucrările de construcție au început în luna septembrie 2011 și s-au finisat cu succes în timpul stabilit de 45 de zile.Proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Regionlă Sud a prevăzut crearea condițiilor pentru transportul de tranzit de circa 100 000 de locuitori ai raioanelor Basarabeasca, Cimișlia, Hâncești, din municipiul Chișinău, satul Cioc-Maidan (Găgăuzia), satul Tvardița,  raionul Taraclia care traversează frontiera cu Ucraina prin punctul internațional „Basarabeasca-Serpnevoe", efectuarea reparației drumului local dintre str. Karl Marx și Matrosov și podul peste râul Cogâlnic pe acest sector în orașul Basarabeasca, plantarea de-a lungul drumului reparat (1 km) a 150 de puieți de salcie pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător. 

ETAPE ALE IMPLEMENTÄ‚RII:

GALERIE FOTO / GALERIE VIDEO

 

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud