Prima   -  Presa   -  Noutăți - Recepția lucrărilor la „Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui„

Recepția lucrărilor la „Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui„

   
10.06.2013   2470 Accesări  

Asigurarea accesului locuitorilor comunelor Cîietu și Baimaclia spre centrul raional Cantemir prin construirea unui drum între satele Dimitrova și Acui a constituit obiectivul general al celui de-al doilea ca importanță proiect lansat oficial în 2012 în Regiunea de Dezvoltare Sud, suma investiției fiind de 14 684 000 lei.

Acest obiectiv important a fost atins odată cu recepția la terminarea lucrărilor, care a avut loc în data de 7 iunie anul curent, după aproximativ un an de la selectarea antreprenorului și demararea activităților preconizate în documentația de execuție a proiectului de reabilitare a infrastructurii de drumuri cu impact regional.

O comisie alcătuită din reprezentanți ai organelor abilitate cu funcții de control, inclusiv din cadrul Inspecției de Stat în Construcții, Administrației Drumurilor, Inspectoratului Ecologic, Serviciului de Pompieri și ai Serviciului pentru Supravegherea Sănătății Publice, s-a deplasat la obiect pentru a examina calitatea și volumul lucrărilor, urmînd să recepționeze proiectul de execuție finală și să avizeze actul de recepție a drumului nou-construit, care urmează în scurt timp a fi dat în exploatare. La fața locului au fost prezenți  specialiștii ADR Sud, ai administrtației publice raionale și locale.

                 

Pentru primarul comunei Cîietu, Dmitri Pîslari, bucuria evenimentului a fost una deplină:" La drept vorbind, când am aplicat la ADR Sud  pentru finanțare cu un proiect de reabilitare a acestei porțiuni de drum, nu credeam că și drumurile de la țară pot avea, în aceste timpuri grele, sorți de izbîndă. Dar, spre bucuria oamenilor, am fost auziți, dar și susținuți"...

Primarul a ținut să mulțumească pentru sprijinul acordat  de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR Sud, și în mod special dnei Maria Culeșov, antreprenorului Igor Ulianov, directorului SRL „Construm", cu care a avut o conlucrare eficientă, și, nu în ultimul rînd, consilierilor locali și conducerii raionului care au contribuit realizarea acestui obiectiv.

Specificînd că proiectul în cauză este pînă când unicul în lista de proiecte a raionului Cantemir și singurul care are, cu adevărat, o importanță regională, doamna Maria Culeșov a declarat că ADR Sud rămîne deschisă în continuare pentru colaborare și a îndemnat APL să vină și cu alte idei la următorul apel de propuneri de proiecte.

 „Ne bucurăm de calitatea drumului Dimitrova-Acui și ne dorim ca toate drumurile din Republica Moldova să arate așa cum arată astăzi acest drum. Grație investiției, localitățile rurale ale comunelor Cîietu și Baimaclia au devenit mai atractive, iar speranța de viață a oamenilor din aceste sate mai mare. Sper ca, drept urmare a acestui proiect autoritățile administrației publice locale se vor simți responsabilizate de a repara și porțiunea de drum local de la Cîietu spre Dimitrova", a specificat directorul ADR Sud, Maria Culeșov.

                 

Din numele administrației raionale, și Valeriu Mocanu, șeful Direcției Construcții și Dezvoltare Teritorială a raionului Cantemir, a  adus  cuvinte de mulțămire la adresa antreprenorului și primarului: „Primăria Cîietu era unica primărie din Cantemir care nu avea acces spre centrul raional și locuitorii ei erau  defavorizați. Pare incredibil, dar în condițiile crizei de astăzi, cînd multe drumuri de importanță națională sunt de o calitate proastă, această nedreptate a fost înlăturată.  Atît pentru comunitate, cît și pentru APL de nivelul II acest eveniment este o mare realizare și un semn bun, care ne face să credem că satele Moldovei au viitor".