Prima   -  Presa   -  Noutăți - Și-a lansat activitatea Comitetul pentru Planificare Strategică în Regiunea Sud

Și-a lansat activitatea Comitetul pentru Planificare Strategică în Regiunea Sud

   
12.06.2014   1982 Accesări  

        

Cimișlia/12 iunie 2014/Comitetul pentru Planificare Strategică în Regiunea de Dezvoltare Sud s-a întrunit astăzi în prima  ședință de lucru.

Comitetul pentru Planificare Strategică din RDS, în componența  căruia intră  reprezentanți ai  Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Consiliilor Raionale  din Regiune, mediului academic, societății civile,mediului privat, specialiștii în planificare strategică ai  ADR Sud,  au abordat subiecte ce țin de elaborarea Strategiei de Dezvoltare Regională (SDR) Sud 2020.

În cadrul ședinței CRD Sud din 11 februarie 2014, membrii Consiliului au aprobat Regulamentul  Comitetului  pentru Planificare Strategică  și planul de acțiuni privind elaborarea Strategiei de Dezvotare Regională Sud 2020 (SDR Sud).

În debutul evenimentului, dna Efrosinia Grețu, președinte al Comitetului  și al CRD Sud a declarat că "e prima ședință de acest  gen și urmează să muncim mult pentru a atinge obiectivele propuse. Acestă inițiativă a fost abordată la ședința CRD Sud din februarie și  împreună cu ADR Sud, care are o echipă competentă și responsabilă, vom face simțită activitatea acestui Comitet (de Planificare Strategică), iar de rezultate bune va beneficia întreaga Regiune."

Specialiștii secției Planificare Strategică în cadrul ADR Sud, au prezentat structura  SDR Sud 2020, compartimentul  "Analiza socio-economică".

Comitetul  întrunit a abordat  subiecte ce țin de conlucrarea  ulterioară în programarea  regională sectorială, elaborarea unui ghid turistic al Regiunii, în scopul promovării turismului, precum și alte subiecte care prezintă interes pentru APL din Regiunea Sud.

Următoarea întrunire a Comitetului  pentru Planificare Strategică în Regiunea de Dezvoltare Sud va avea  loc în luna septembrie, în scopul de a racorda activitățile ce țin de elaborarea SDR Sud 2020.