Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vrei o plantație de fructiferi sau căpșuni? Statul a elaborat un Regulament, cu toate criteriile de care trebuie să ții cont (DOC)

Vrei o plantație de fructiferi sau căpșuni? Statul a elaborat un Regulament, cu toate criteriile de care trebuie să ții cont (DOC)

   
15.01.2018   1077 Accesări  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a elaborat un Regulament cu privire la modul de organizare a procesului de elaborare a proiectului si/sau a planului de organizare a teritoriului şi de plantare pentru înfiinţarea plantaţiilor de culturi pomicole, arbuști fructiferi și căpșuni. 

Proiectul a fost plasat spre dezbatere publică, iar agricultorii pot veni cu corectări  și propuneri pentru ameliorarea documentului. 

Regulamentul este elaborat în cadrul Direcției Politici de Producție, Procesare și Reglementare a Calității Produselor de Origine Vegetală în conformitate  cu prevederile Legii nr. 728 cu privire la pomicultură din 06.02.1996, cu modificările și completările ulterioare, Legii culturilor nucifere nr. 659 din 29.10.1999 ca element de bază pentru edificarea unei afaceri durabile și profitabile în sectorul horticol.

Proiectul își propune să sporească responsabilitatea  proiectantului pentru calitatea documentului, să asigure selectarea corectă a terenului, sortimentului, a tehnologiilor de cultivare și are drept scop principal - crearea unei baze științifice și de bune practici, necesare  pentru înființarea unei plantații de culturi pomicole și arbuști fructiferi sănătoase și înalt productive și să diminueze la limită riscurile pentru producătorii din sector.

Documentul propus spre consultări publice îl vedeți mai jos: