Prima   -  Presa   -  Noutăți - CONSULTÄ‚RI pe marginea proiectului Strategiei de Dezvoltare Regională Sud revizuit

CONSULTÄ‚RI pe marginea proiectului Strategiei de Dezvoltare Regională Sud revizuit

   
14.09.2012   1948 Accesări   6 Comentarii

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a inițiat, cu suportul Agenției Cehe de Dezvoltare, la începutul anului curent procedura de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud (SDR Sud). În urma efortului depus, ADR Sud a reușit să elaboreze varianta preliminară a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud. SDR Sud 2010-2016 în varianta actuală, reprezintă un document revizuit prin, actualizarea datelor statistice utilizate pentru analiza socio-economică a regiunii, sinteza  și analiza schimbărilor intervenite în domeniile prioritare SDR, progresele înregistrate în perioada de implementare a strategiei (2010-2012). În contextul revizuirii SDR Sud, s-a identificat un domeniu nou care necesită intervenție - Eficiența Energetică (EE). Astfel că prioritățile identificate în strategie sunt completate cu măsuri privind sporirea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, obiectiv care se regăsește și în Strategia Națională de Dezvoltare a Republicii Moldova 2012-2020. 

În acest context, Agenția de Dezvoltare Regională Sud așteptă, în perioada 17-20 septembrie, propuneri și modificări pe care să le discutăm și să le includem în  documentul strategic actualizat. Comentariile pe marginea proiectului Strategiei pot fi expediate pe adresa la e-mail: adrsud@gmail.com, office@adrsud.md sau ne puteți lăsa un comentariu în partea de jos a paginii.

Pe data de 21 septembrie la orele 10.00, în incinta Consiliului raional Cimișlia, sala mare, va avea loc seminarul de audieri publice unde se vor pune în discuție toate propunerile recepționate. 

DESCÄ‚RCAȚI STRATEGIA DE DEZVOLTARE REGIONALÄ‚ SUD AICI


Proiectul Strategiei de Dezvoltare Regionala Sud actualizat