Prima   -  Presa   -  Noutăți - Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020 a luat amploare

Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020 a luat amploare

   
18.03.2016   1454 Accesări  

     Agenția de Dezvoltare Regională Sud comunică despre lansarea de către  Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, începând cu 15 martie 2016, a unui nou concurs de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din Fondul National de Dezvoltare Regionala în perioada anilor 2016-2020. Concursul este organizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 438 din 28.12.2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și are drept scop dezvoltarea economiei în regiuni, dezvoltarea infrastructurii regionale și locale, precum și modernizarea serviciile publice locale pe întreg teritoriul țării.  

    Din data de 15 martie și până pe 3 mai 2016, autoritățile publice locale de nivelul I și II pot depune notele conceptuale de proiect la Agențiile de Dezvoltare Regională. Ulterior, vor fi mai multe etape: de completare a notelor conceptuale, de selectare și de aprobare spre finanțare. Întregul proces va dura 5 luni. Proiectele trebuie să fie în domeniile: infrastructura drumurilor, aprovizionarea cu apă și sanitație, îmbunătățirea factorilor de mediu, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice. 

     În scopul familiarizării potențialilor aplicanți (autoritățile publice de nivelul I si II), Agenția de Dezvoltare Regională Sud organizează sesiuni de informare privind abordările concursului, cerințele de completare a documentației de proiect, etapele prezentării și evaluării proiectelor și alte aspecte legate de acest proces. Sesiunile de informare vor avea loc conform următorului grafic:

Nr. 

Locație 

Data 

Ora 

Limba de instruire 

Participanți din raioanele 

1.

or. Cimișlia 

Sala de ședințe a Consiliului Raional

22.03.2016 

10.00-14.00

română

Cimișlia Basarabeasca, Taraclia, Leova (la discreție)   

2.

or. Ștefan Vodă 

Sala de ședințe a Consiliului Raional

29.03.2016 

10.00-14.00

română

Ștefan Vodă,

 

Căușeni 

3.

or. Cantemir 

Sala de ședințe a Consiliului Raional

01.04.2016 

10.00-14.00

română

Cahul, Cantemir, Leova, Taraclia (la discreție) 

   În acest context, Agenția de Dezvoltare Regională Sud îndeamnă autoritățile publice locale de ambele niveluri din raioanele Cimișlia, Basarabeasca, Taraclia, Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul, Cantemir și Leova să-și mobilizeze eforturile pentru a elabora și depune proiecte care ar veni să soluționeze problemele prioritare ale localităților.

   De asemenea, vă invităm să participați la sesiunile de informare și solicităm respectuos să asigurați informarea și invitarea reprezentanților primăriilor din raionul Dumneavoastră la eveniment, conform locațiilor indicate.

   Pentru detalii cu privire la procedura de depunere puteți apela specialistii Secției management proiecte din cadrul ADR SudEugen Lupașcu și Sergiu Andronachi, la nr. de tel. (241) 2 11 51 sau expediind un mesaj pe adresa electronică adrsud@gmail.com

Instrucțiunile pentru utilizatori privind înaintarea propunerilor de proiecte pentru finanțare din FNDR le găsiți aici:

Intrucțiune pentru_utilizatori-1.pdf

Formular_Nota_conceptuală de proiect .docx

Formular_Cerere_de_finanțare.docx

Conținutul indicat/recomandat_al_studiului_de_fezabilitate_și_Contractul_de_finanțare_a_proiectului.docx