Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Cahul va avea loc o sesiune de informare privind Programul Transfrontalier Bazinul Mării Negre 2014-2020

La Cahul va avea loc o sesiune de informare privind Programul Transfrontalier Bazinul Mării Negre 2014-2020

   
20.07.2016   1136 Accesări  

Vă informăm că, în cadrul Programului Transfrontalier Bazinul Mării Negre 2014-2020, cu suportul proiectului finanțat de Uniunea Europeană "Suport tehnic pentru implementarea și managementul Programelor Transfrontaliere",  la Cahul, în data 29 iulie 2016, va fi organizat un eveniment care vor avea drept scop informarea instituțiilor eligibile asupra aspectelor privind Programul respectiv, dezvoltarea parteneriatelor și pregătirea propunerilor de proiecte pentru primul apel.

Sesiunea de informare va avea loc pe adresa : or. Cahul, Prospectul Republicii 7, Restaurantul "Lavanda", în data 29 iulie 2016. Ținem să menționăm că, din cadrul proiectului vor fi acoperite doar cheltuielile pentru masă.

Pentru participare la unul din aceste evenimente, urmează să fie completat  formularul de înregistrare, care îl puteți găsi mai jos, ulterior formularul trebuie remis la adresa de e-mail: aurelia.sarari@yahoo.com până la data de 25 iulie curent.

Pentru clarificări și informații adiționale rugăm să contactați Oficiul pentru programele de cooperare transfrontalieră, sunând la nr. de tel.: +373 22 99 60 64.

Amintim că Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014 - 2020 (BMN 2014-2020) este un program de cooperare teritoriala europeana, care își propune îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile Bazinului Mării Negre prin creștere sustenabilă și protecția în comun a mediului pentru construirea unui cadru durabil la nivel de politici de mediu. Moldova participa la program alaturi de alte 9 tari: România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Rusia, Ucraina, Georgia, Armenia si Azerbaidjan.

În cadrul BNM 2014-2020 se vor finanța următoarele activități:

  • promovarea în comun a mediului de afaceri și a antreprenoriatului în sectoarele turism și cultură;
  • creșterea oportunităților de comerț transfrontalier și modernizarea în domeniul agriculturii și sectoarelor conexe;
  • îmbunătățirea sistemului de monitorizare în comun a mediului;
  • promovarea unor activități comune de conștientizare publică și a unor acțiuni comune împotriva deșeurilor maritime și riverane.

Agenda evenimentului Cahul.doc

Formular_de_inregistrare.doc

Consultare_Program Bazinul_Mării Negre 2014-2020.doc