Prima   -  Parteneri

Parteneri

»»  Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a fost creată în 1975. Această agenție implementează proiecte de dezvoltare din numele Ministerului Federal de Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și alte Ministere Federale, precum și pentru alte instituții și organizații internaționale.Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei susține procesele complexe de reforme și schimbări în țările în curs de dezvoltare și cele aflate în tranziție. Toate activitățile noastre sunt orientate spre îmbunătățirea durabilă a condițiilor de trai și a perspectivelor oamenilor.
Promovarea cooperării între Guvernul Germaniei și Guvernul Republicii Moldova a început în 1994. De atunci, au fost implementate un șir de proiecte importante de dezvoltare, care au avut drept scop facilitarea procesului de tranziție de la o economie planificată la cea de piață. În prezent, GIZ implementează 8 proiecte în Moldova.

Scurtă descriere a proiectului

Denumirea: Modernizarea serviciilor comunale în Republica Moldova

Durata proiectului: 5ani divizat în 2 etape: (I: 1.2010-06.2012; II: 07.2012-12.2014)

Bugetul proiectului prevede pînă la 3 Mil. Euro pentru etapa curentă 

Partenerii proiectului sunt: Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Fondul Regional pentru Dezvoltare Regională, Agenții de Dezvoltare Regională, localități, orașe și administrația raioanelor.

Beneficiarii proiectului: 9-12 localități rurale selectate din regiunile de Nord, Centru și Sud.

Obiectivul proiectului: îmbunătățirea condițiilor de furnizare de servicii publice locale în comunele selectate în țară.
Consultanța pe termen lung și suport pentru localitățile selectate și administrațiile publice locale în regiunile nord, centru și sud ale țării, în următoarele domenii: 

  • Planificarea integrată și participativă a bugetului, cu o atenție specială la inițiativele menite să îmbunătățească accesul femeilor la serviciile comunale.
  • Acordarea suportului în elaborarea proiectelor.
  • Cerere de ofertă, supravegherea și controlul investițiilor în infrastructură bazată pe conceptele de utilizare și de întreținere.
  • Cooperarea eficientă și eficace între localități, raioane, Agențiile de Dezvoltare Regională și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
  • Consultarea precum și instruirea funcționarilor administrației publice locale.
  • Identificarea și diseminarea/răspândirea abordărilor inovatoare în colaborare cu Asociațiile Comunale.
  • Cofinanțarea investițiilor în infrastructură cu prioritate în domeniul aprovizionării cu apă, canalizare, îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice, administrarea deșeurilor.

»»  EPTISA

Eptisa este o companie internațională care activează în domeniul ingineriei, arhitecturii și tehnologiei informației. Eptisa implementează proiecte complexe în domeniul transporturilor, apei și mediului, construcțiilor, energiei și industriei și folosește cunoștințele tehnologice, creativitatea, inovarea precum și cele mai recente tehnologii pentru dezvoltarea durabilă a societății.

Încă de la înfiintare, Eptisa a cooperat cu structurile administrației publice și cu operatorii din sectorul public, în vederea dezvoltării economice și modernizării tehnologice a țării, devenind una dintre cele mai importante companii din Spania în domeniul ingineriei, arhitecturii, sănătății și tehnologiei informației.

Eptisa și-a început dezvoltarea internațională în anul 1966, în prezent consolidându-și prezența în peste 30 de țări.

În cei peste 50 de ani de activitate, Eptisa a încorporat diverse companii, extinzându-și continuu oferta de servicii, ceea ce i-a permis o abordare inovatoare și multidisciplinară pentru a oferi clienților săi soluțiile cele mai potrivite.

Eptisa își consolidează prezența pe piața locală din Republica Moldova prin derularea celui de-al treilea proiect câștigat, care va avea ca obiectiv dezvoltarea utilităților de apă.

Contractul cu un buget de 933.000 Euro a demarat în luna mai 2011, urmând a se finaliza în mai 2013. Eptisa va furniza servicii de consultanță pentru întărire instituțională și supervizarea lucrărilor de construcție din cadrul Programului de Dezvoltare a Utilităților de Apă din Moldova.

Scopul proiectului este de a asista Unitatea de Management a Proiectului și Unitățile de Implementare a Proiectului de la nivel local, în derularea activităților de monitorizare și implementare a proiectului și de a oferi asistență UIP pe tot parcursul procesului de achiziții publice.

De asemenea, Eptisa va îndeplini rolul "Inginerului", conform Condițiilor de Contract FIDIC, în vederea supervizării a 6 contracte de lucrări din regiunile: Florești, Soroca, Orhei, Ceadîr-Lunga, Hîncești și Leova, vizând o populație de peste 210.000 locuitori, având ca obiectiv reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare din regiune.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud  implementează în Consorțiu ghidat de Eptisa proiectul ,,Eficientizarea Managementului Deșeurilor Menejere Solide în RDS". Obiectivul general al proiectului este  Îmbunătățirea calității mediului ambiant și a sănătății populației din centrele raionale ale Regiunii de Dezvoltare Sud prin eficientizarea managementului Deșeurilor Menajere Solide.